2020-02-20 10:38:15• hírek • Bajnai Botond

Szalagtűzőt tartottak a Hám Jánosban

Szerda délután a Dinu Lipatti Filharmóniában tartotta idei szalagtűző ünnepségét a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum. Az esemény iránt nagy volt az érdeklődés.


Évről évre egy sokak által várt esemény a szalagtűző ünnepség a Hám Jánosban, amikor is a nagykorúság küszöbén álló tizenkettedikesek megkapják az iskolától való búcsú első jelképeiket, feltűzik mellükre a felnőtté válást szimbolizáló szalagokat.

A szerdai eseményre sokan eljöttek, főként a középiskolának nemsokára búcsút intő végzősök hozzátartozói, akik közül többen szinte végig meghatódva, könnybe lábadt szemekkel figyelték a színpadi események sorát.



A szervező tizenegyedikesek idén is színes műsorral készültek: ebben az esztendőben Heinrich Andrea (XI. A) és Anderco Judit (XI. B) osztályfőnökök diákjai búcsúztatták a végzősöket.

Elsőként néptánccal léptek színpadra a diákok, Báthori Szabina, Bereczki Krisztián, Károlyi Kinga, Magyar Dávid, Rácz Lóránd, Rácz Raymond, Vajda Zsanett, illetve Szemák Brigitta táncoltak, utóbbi a Kökényesdi Általános Iskola diákja.



A szilágysági legényest és páros táncokat követően a tizenegyedikesek verses-zenés összeállítása következett, Kezünkkel elérjük a csillagokat címmel. A produkció igyekezett felidézni a gyermek- és kamaszkor, sokak számára jellegzetes pillanatait, diákok ügyes játékkal mutatták be az előadást. Ez után vetítés következett, mindkét végzős osztály számára fotó-összeállítással készültek a szervezők.

A megható, majd humoros pillanatok után a szalagtűzés mozzanata következett, a végzősöket a színpadra szólították: előbb a diákoknak, majd pedig a két osztályfőnöknek Szász Anikó (XII. A) és Koczinger Éva (XII. B) tanárnőknek tűzték ki a szalagot.

Az ünnepség befejeztével a diákok az iskolában folytatták az ünnepséget.









Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: